ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ & ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ, ΠΟΛΥΧΩΡΟΙ, ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ, RESIDENCY CENTERS, BAR THEATERS κλπ.

Friday, April 5, 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 5/4/2013


Μετά το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων και την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, η Ένωση Χώρων Πολιτισμού κάνει τον απολογισμό των τελευταίων ημερών και συνεχίζει την ενεργή δράση της προκειμένου να εκσυγχρονιστεί το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στις άδειες θεάτρων και χώρων πολιτισμού.

Βρισκόμαστε στο κενό του νόμου, γι’ αυτό και είχαμε την άμεση ανταπόκριση των αρμόδιων φορέων, καθώς και τη στήριξη όλων των σωματείων του κλάδου μας (ΣΕΗ, ΠΟΘΑ, ΕΜΚΕΘΙ, ΣΕΧ, ΣΕΧΩΧΟ κλπ.). Θα επιμείνουμε ώστε να βρεθούν ουσιαστικές και όχι προσωρινές λύσεις έτσι ώστε το νέο πολιτιστικό τοπίο της Ελλάδας να ταυτίζεται με ένα ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο δεν θα κάνει εκπτώσεις τόσο στην ασφάλεια του κοινού και των εργαζομένων όσο και στην ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης.

Στην διάρκεια των τελευταίων ημερών έχουμε ξεκινήσει ήδη διαδικασία συλλογής των προβλημάτων αλλά και των προτάσεων όλων των πολιτιστικών χώρων έτσι ώστε να γίνει μια ολοκληρωμένη τοποθέτηση της Ένωσης Χώρων Πολιτισμού (http://alternativespacesathens.blogspot.com). Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να αποτυπωθεί πραγματικά η κατάσταση και θεωρούμε δεδομένο και απαραίτητο ότι θα υπάρχει εκπροσώπηση της Ένωσής μας στην υπό-σύσταση επιτροπή.

Όπως είπε και ο κύριος Καμίνης κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, "η πολιτεία δεν παρακολούθησε τις εξελίξεις του πολιτιστικού τοπίου της χώρας μας τα τελευταία χρόνια". 

Συνεχίζουμε να βλέπουμε τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν σαν ευκαιρίες για εκσυγχρονισμό. Δεν είμαστε θέατρα-παγίδες, είμαστε οι χώροι που αντικατοπτρίζουν τις νέες καλλιτεχνικές τάσεις, ανοίγουν διάλογο με το εξωτερικό, δίνουν ανάσα στις υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης μας και εξασφαλίζουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

http://www.cityofathens.gr/node/21504
http://www.yppo.gr/2/g22.jsp?obj_id=53512

No comments:

Post a Comment