ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ & ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ, ΠΟΛΥΧΩΡΟΙ, ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ, RESIDENCY CENTERS, BAR THEATERS κλπ.

Saturday, March 30, 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΜΙΝΗ



ΕΛΛΑΔΑ 2013: Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις του κου Καμίνη ότι “από τα τέλη Φεβρουαρίου, οι υπεύθυνοι είχαν ενημερωθεί για τις ενέργειες και τις διαδικασίες τις οποίες έπρεπε να ακολουθήσουν, για να υπάρξει λύση,  έστω και προσωρινή” και έπειτα από συνάντηση εκπροσώπων της με τον κο Αναγνωστόπουλο  χθες το μεσημέρι στα γραφεία του Δήμου, απαντάμε και επισημαίνουμε:

  1. ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 200 ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ από τα τέλη Φεβρουαρίου. Ακόμη κι αν είχε γίνει αυτό οι γραφειοκρατία δεν θα επέτρεπε σε ένα μήνα να έχουν ολοκληρωθεί αυτές οι διαδικασίες .
  1. Οι αιτήσεις του Δήμου αφορούν μόνο σε χώρους άνω των 200 θέσεων (δείτε την επισύναψη-οι τίτλοι αρκούν). Οι υπόλοιποι ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ; Ας μας απαντήσει ο Δήμος εάν πραγματικά υπάρχει απάντηση.
  1. Χωρίς να έχουν γίνει έλεγχοι ΑΝΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ και όταν η κυβέρνηση παραμελεί τα καθήκοντά της εδώ και δεκαετίες και δεν ανανεώνει νόμους που συμβαδίζουν με την σημερινή πραγματικότητα, πως αυτή προχωράει στη σφράγιση πολιτιστικών χώρων στη μέση της σαιζόν;
  1. Το γεγονός πως ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει αυθαίρετα να κατονομάζει ένα μεγάλο αριθμό χώρων ως θέατρα ενώ είναι σαφές πως ουδεμία σχέση έχουν με θεατρικές σκηνές είναι μια πρωτοφανής υπεκφυγή του θέματος και του κενού στο νόμο.
-  ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΤΩΝ ΣΦΡΑΓΙΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΑΡΧΩΝ, ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ.

- ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΛΥΣΗ στο ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Σε μια Ελλάδα που δύσκολα ανασαίνει οι άνθρωποι της Τέχνης ενώνονται και απαιτούν οι παραστατικές τέχνες σε όλες τις μορφές τους να παραμείνουν ζωντανές .

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΟΡΑΜΑ  ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ, απαλλαγμένα από παιχνίδια εξουσίας και πολιτικής  τα οποία ΘΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ.

Με εκτίμηση

ΕΝΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ & ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ, ΠΟΛΥΧΩΡΟΙ, ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ, RESIDENCY CENTERS, BAR THEATERS κλπ.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:
http://www.cityofathens.gr/node/10364

No comments:

Post a Comment